logo by Mario Barić

petak, 1. lipnja 2012.

Obekei.

Katarina Smolić, koja se krije iza popularnog novog branda Obekei., cijeli život je sa škarama u rukama i jednostavno voli modu. 
Nakon što je upisala Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer modni dizajn, i došla do apsolventske godine, shvatila je da je krajnje vrijeme da njene kreacije iz glave prijeđu u stvarnost tj. s papira u izradu.


Njena prva kolekcija OBK. Spring 2012 zamišljena je kao kolekcija namijenjena svakoj ženi, 
bez obzira na njenu visinu i širinu te su zato svi artikli poprilično široki i prilagodljivi svakom tijelu.
Kolekcija istovremeno ostaje zanimljiva zbog velikih motiva na određenim komadima.
Upravo zbog toga što smo svi različiti i nosimo odjeću drugačije, Katarina svoje kreacije želi viđati na svakome, jedino za fotkanje i lookbook pronalazi odgovarajući model.




Na pitanje što bi po njenom mišljenju svaka žena morala imati u ormaru, Katarina odgovara da je svaka žena drugačija i posebna na svoj način te svaka u svom ormaru krije nešto sebi posebno, bez obzira bio to odjevni predmet il nešto treće...Mada nijednoj ne bi štetio dobar dizajnerski komad u kojem bi se osjećala posebno :)
Otkrila nam je da nikad ne izlazi bez nekog modnog dodatka, a najdraži joj je prsten, bez kojeg se osjeća golo.





Po mišljenju 23ogodišnje dizajnerice, tvornička odjeća može biti  i dosadna i zanimljiva, što ovisi o brendu i kupcima koji sve to skupa znaju isforsirati upravo zbog serijske proizvodnje. 
Kod neafirmiranih dizajnera se pak susrećemo s unikatnim komadima koji se također u dosta slučajeva rade serijski, ali kako kupac može birati, a svi smo različiti, dolazi do navodne serijske proizvodnje gdje zapravo svaki kupac ima svoj dizajnerski komad napravljen po njegovom guštu. 
Zato ona definitivno bira neafirmirane dizajnere:)



Sviđa vam se Obekei.? Pogledajte više na fejsbuku i 03.06. u klubu O hara na Modnom Alter Egu! :)

Nema komentara:

Objavi komentar