logo by Mario Barić

srijeda, 21. ožujka 2012.

ILLUPLUSH



Malo po malo ćemo vam  predstaviti sve sudionike 5. MAE. Danas ćemo vas upoznati s Illuplush nakitom Lane Stojićević! 

Iza Illuplusha krije se Lana Stojićević, za par mjeseci diplomirana slikarica, koja u odmoru od „ozbiljne“ umjetnosti, crta ilustracije iz kojih nastaju Illuplush ogrlice. 


Kako si počela s izradom nakita? 


Izradom nakita bavim se otprilike godinu i pol. Moj prvi projekt (koji je još uvijek aktualan) su ručno šivani i vezeni broševi u obliku minijaturnih lutki: Bebuše. Najčešće se radi  o likovima iz svijeta likovne umjetnosti, književnosti i filma (Frida Kahlo, Andy Warhol, likovi iz Alise u zemlji čudesa, Bubimira...). Mislim da bi se najbolje mogao opisati kao infantilni nakit za sve uzraste. U to sam se upustila potpuno neočekivano i neplanirano.
Prije nekoliko mjeseci osmislila sam Illuplush nakit kojim ću se predstaviti na 5. Modnom Alter Egu i potpuno je drugačiji od prethodno opisanog nakita.

Kako bi opisala svoj rad?

Illuplush čine ogrlice od tekstila na kojima su printevi mojih ilustracija. Uskoro bi trebala izaći i nova kolekcija Illuplush ogrlica od plexiglasa, nadam se da će biti gotove do Modnog Alter Ega!
Illuplush ilustracije poprilično naginju prema modnoj ilustraciji, ali svaka od njih pored toga što naizgled djeluje „ljepuškasto“ sadrži nekakvu kritičku poruku. Teme ilustracija uglavnom su razni društveni problemi i ljudske osobine.  


Kakav nakit/odjeću/torbice ti inače najviše nosiš i voliš?

U svemu tražim kreativnost i originalnost tako da uglavnom tražim modne dodatke i odjeću po tim kriterijima. Možda ne uspijevam onoliko koliko bih htjela, ali rado podržavam druge mlade ljude koji rade svoj originalan nakit i odjeću.

Tko su tvoji kupci i da li su onakvi kakve si ih zamišljala? Na kome bi voljela vidjeti svoje kreacije?


Illuplush uglavnom kupuju cure između 20 i 30 godina. Najčešće su to cure koje zanima moda i koje cijene autorski nakit. Tako npr. Illuplush ogrlicu u svojoj kolekciji ima i meni najdraža modna blogerica Ljupka Tanevska. Ne pada mi na pamet neka osoba na kojoj bih željela vidjeti svoj nakit, bilo bi mi drago da Illuplush nose svi onima kojima se sviđa!

Nosiš li često svoje kreacije i koji ti je najdraži komad? Kupuješ li radove drugih mladih dizajnera? Koji ti je komad nakita koji posjeduješ najdraži?


Podjednako nosim svoj nakit koliko i nakit drugih mladih kreativaca. Nisam si još priuštila nakit svih dizajnera čiji mi se rad sviđa, ali skupljam ih malo po malo i upravo ga kod njih najviše i volim nabavljati. Nemam jedan najdraži komad, ali definitivno najčešće nosim Little Wonder „Wild child“ ogrlicu, Micica broš i 2Women1SewingMachine kragnu.



Koje dizajnere cijeniš i što misliš o porastu broja mladih dizajnera u Hrvatskoj?

Najviše mi se sviđaju Little wonder, nakit Tanje Topolovec, Micica, Mammii, Chicks on Chic, Dott., Oh Tiger!, nakit Marine Marinski... Nadam se da nisam nekog zaboravila!
Super je da su kreativni mladi ljudi internetom i društvenim mrežama konačno dobili priliku za dobru promociju i pozdravljam porast mladih dizajnera. Naravno, najvažnije je da rade nešto svoje i drugačije, tada će sigurno biti primjećeni.

Splićanke vole krpice, ali što misliš znaju li što rade?

Ne smatram se modnim stručnjakom, ali nekako mi se čini da se Splićanke često slično oblače. Ipak, mora se priznati da ponekad Splitom prođe neka zanimljivo odjevena cura.





Illuplush pronađite i na fb-u !!


Nema komentara:

Objavi komentar